UG to combine Telemach Slovenia and Telemach Croatia into one business cluster

0
1
United grupa


United Group (UG) priopćio je u petak da kombinira Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska u jedinstveni poslovni klaster unutar Grupe, kojim upravlja Adrian Jezina, trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.

Budući da je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergirano tržište za United Group, a Slovenija se već u potpunosti konvergirala i raste u svim segmentima, logično je kombinirati ta dva teritorija pod jedinstvenim upravljanjem, navodi se u priopćenju za javnost.

Iskusni profesionalac u telekomunikacijskoj industriji, Jezina ima dva desetljeća vodstvenog iskustva, uključujući 15 godina u svojoj zemlji Hrvatskoj, gdje je započeo karijeru, rekao je UG.

Jezina se pridružio United Group 2017. godine. Pod njim je Telemach Slovenija postao lider u zemlji u širokopojasnom pristupu internetu. Jedan je od rijetkih alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolista na tržištu. Telemach Slovenija također je uspješno povećao svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj plaćenih video sadržaja u Sloveniji.

Jezina će svoje vrijeme ravnomjerno podijeliti između dviju zemalja, s predanošću da osigura kontinuiranu izvrsnost operacija u Sloveniji i daljnju transformaciju u Hrvatskoj, priopćila je skupina.

Viktor Pavlinić, trenutni predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska, zajednički će se dogovorno povući iz svoje uloge. Pavlinić je izvršni direktor tvrtke od 2016. godine, a United Group pridružio se kad je tvrtku – koja se tada zvala Tele2 Hrvatska – stekao 2019. godine.

Pavlinić je vodio Tele2 kroz uspješan prodajni proces i od presudne je važnosti za sve što je postignuto s Telemachom Hrvatska od kada je postao dio United Group. To uključuje rebranding, nove mobilne ponude, uvođenje fiksnih usluga i integraciju u Grupu.

Izvršni odbor United Group zahvalio se Pavliniću na njegovom vodstvu tijekom ovog važnog razdoblja integracije i tranzicije te mu poželio svaki uspjeh u budućim pothvatima.

(Osim telekom operatora Telemach Hrvatska, u Hrvatskoj djeluju kao dio United Group-a televizijski kanali i web stranice Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV i Dnevnik.hr.)Source link

Facebook Komentari