Jadranska obala više nije na crvenoj listi Slovenije

0
1
rovinj, more, jadransko more, sunce, istra


Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenskim “crvenim” slugama epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turistički moći vratiti nakon odmora.

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su u Njemačkoj i Češkoj, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će uključiti 20. lipnja kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar, Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom.

Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će biti dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari