Netanyahu uvjerava Bidena: Izrael čini sve da ne stradaju nevini ljudi

0
0
Benjamin Netanyahu


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je u subotu američkom predsjedniku Joeu Bidenu da se Izrael trudi u njegovim napadima ne stradaju nevini ljudi.

Netanyahu je Bidenu rekao da Izrael “čini sve kako ne bi ugrozio” ljude koji nisu uključeni u njegove borbe s Hamasomom i drugim skupinama u Gazi.

Prema navodima Netanyahuovog ureda, izraelski premijer rekao je Bidenu da su „neuključeni evakuirani“ s područja u Gazi u kojem je bilo sjedište medija, uredi i stanovi, a koje je ranije tijekom dana u izraelskom zračnom napadu bilo uništeno ranije.

Dvanaesterokatnica u Gazi s uredima medijskih kuća, katarske televizije Al-Jazeere i novinskih agencija Associated Press te France Presse srušena je u subotu izraelskim projektilima.

Vlasnik zgrade bio je unaprijed obaviješten da slijede izraelski napad, rekao je izvjestitelj Reutersa te potvrdio da je zgrada bila evakuirana.

“Premijer Netanyahu zahvalio je predsjedniku na potpori Sjedinjenih Država u vezi našeg prava na obranu”, priopćeno je.

Ured palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa objavio je da je i on u subotu razgovarao s Bidenom.

Abas je u subotu primio “važan” poziv američkog predsjednika, rekao je Abasov glasnogovornik. Riječ je o prvom telefonskom razgovoru dvojice čelnika otkako je Biden preuzeo dužnost u siječnju.

Tema razgovora bile su žestoke borbe između Izraela i palestinskih militantnih skupina u Pojasu Gaze.

Glasnogovornik ureda palestinskog predsjednika Nabil Abu Rudeina rekao je za agenciju France presse da je razgovor bio “važan”, ali nije ulazio u pojedinosti njegovog sadržaja.

Biden je u petak na području sukoba poslao izaslanika kako bi pomogao smiriti situaciju.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari