Novi detalji teške nesreće u Klisu: Vozač pijan bježao s ranije nesreće, nije položio

0
0
Novi detalji teške nesreće u Klisu: Vozač pijan bježao s ranije nesreće, nije položio


SINOĆ se u Klisu dogodila teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio 19-godišnjak, a 20-godišnjak je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 18-godišnji vozač prije nego što je skrivio nesreću, upravljajući automobilom udario u vozilo koje je bilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo. Zatim je pobjegao s mjesta nesreće.

”Također, utvrđeno je kako je 18-godišnjak sinoć neposredno prije naprijed navedene prometne nesreće, upravljajući osobnim vozilo prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola, brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo, te je nakon što je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom bez zaustavljanja napustio mjesto događaja”, izvijestili su iz policije.

Vozač je bio i pod utjecajem alkohola.

Predan je pritvorskom nadzorniku i dobio je kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće, bježanja s mjesta nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na to.

”Bit će prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola”, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari