Koncertima “Jer svirati se mora” mogu prisustvovati – svi

0
0
Tulum, koncert, zabava, disko, party, žurka, ples


Iz Hrvatske glazbene unije (HGU) priopćeno je u subotu da na koncertima u sklopu akcija Ministarstva kulture i medija i HGU „Jer svirati se mora“, mogu prisustvovati svi, bez potvrde o cijepljenju ili preporodu Covida-19, a koncerti se odvijaju uz poštivanje epidemioloških mjera.

U priopćenju se ističe da je u manjem dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma u pogledu mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcija Ministarstva kulture i medija Hrvatske glazbene unije, „Jer svirati se mora“.

“Svi koncerti u sklopu navedenih akcija odvijaju se u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, raspored sjedala ili stolova organizator je onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte ”, navodi se u zajedničkom priopćenju Ministarstva i HGU.

“Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobivaju tzv. covid potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“, već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi ​​“, pojašnjava se u priopćenju.

Pravila o obvezi imanja covid potvrda o cijepljenju ili preboljenju, ne odnose se na koncerte „Jer svirati se mora“, dodaje se.

Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznice za koncerte u okviru akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni ili će morati dokazivati ​​da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet.

Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja, a organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivaju od nadležnih tijela, ističu iz Predsjedništva Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari