Vozilom pokušao ući u sjedište CIA-e, agenti ga upucali

0
0
Vozilom pokušao ući u sjedište CIA-e, agenti ga upucali


Agenti američkog FBI-ja otvorili su u ponedjeljak navečer vatru na muškarce ispred sjedišta CIA-e u Langleyju u Virginiji.

Vlasti navode da je muškarac oko 18 sati po lokalnom vremenu pokušao voziti ući u objekt, ali da nije uspio proći glavni ulaz koji je smješten daleko od zgrada agencije.

Agenti su pokušali pregovarati s muškarcima satima i naposljetku su odlučili ukloniti njegov automobil. Vozač je navodno izašao iz automobila s oružjem i tada su ga agenti uputili. Njegovo zdravstveno stanje trenutno nije poznato.

Postoje izvještaji da je muškarac rekao da je u automobilu imao eksploziv, ali za to nema potvrde. Službenici FBI-a, također, navode da je muškarac možda bio mentalno poremećen i da je moguće da je u prošlosti pokušao ući u kampus CIA-e.

„FBI je ozbiljno shvatio sve incidentne događaje koji uključuju naše agencije ili članove radničkih grupa. Proces revizije je temeljan i objektivan i vodi se onoliko brzo koliko je moguće u danim okolnostima “, navodi se, između ostalog u priopćenju.

Sigurnosne mjere u vladinim zgradama u okolini Washingtona izuzetno su pooštrene ove godine od nereda na američkom Kapitolu u siječnju. U travnju je policajac Kapitola ubijen, a još jedan ozlijeđen kada je muškarac pokušao udariti svojim automobilima u barijeru koja okružuje zgradu Kongresa i sjedište zakonodavnog ogranka američkih saveznih vlada.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari