Velika Britanija sklopila trgovinski sporazum s Indijom

0
0
Boris Johnson


Velika Britanija sklopila je s Indijom milijardu funti (1,39 milijardi dolara) vrijedan trgovinski sporazum koji bi prema tvrdnjama vlade u Londonu trebao stvoriti više od 6.500 novih radnih mjesta.

Iz Indije će u Britaniju biti usmjereno oko 533 milijuna funti investicija, uključujući 240 milijuna funti koje će Indijski institut za serume (SII) uvesti u cjelovitost.

Dvije zemlje dogovorile su se u ponedjeljak i izvozne poslove u vrijednosti od oko 446 milijuna funti u sklopu nastojanja Velike Britanije da sporazumi sa zemljama širom svijeta nadoknadi one izgubljene izlaske iz EU-a.

Britanska vlada dodala je da će već dogovoreno partnerstvo udvostručiti vrijednost britansko-indijske trgovine do 2030. godine.

Poboljšano trgovinsko partnerstvo predviđa smanjenje nekarinskih prepreka na izvoz voća, što otvara vrata britanskom izvozu jabuka, krušaka i dunja u Indiji, i uklanjanje zapreka izvoza medicinskih uređaja.

„Kao i svi drugi aspekti odnosa Velike Britanije i Indije, i ekonomske veze između naših zemalja ojačat će naše ljude i poboljšati njihovu sigurnost“, poručio je britanski premijer.

“Svako od više od 6.500 radnih mjesta koja smo danas mogli pomoći pomoći će članovima i zajednicama da se oporave od koronavirusa i ojačaju u britanskom i indijskom gospodarstvu”, rekao je Johnson.

Britanski premijer virtualno će se danas sastati s indijskim kolegom Narendrom Modijem kako bi razgovarao o budućoj suradnji na području trgovine, zdravstva, klime i obrane, dodaje agencija dpa.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake


Source link

Facebook Komentari