S ovim trikom otjerat ćete pauke iz kuće zauvijek

0
1
S ovim trikom otjerat ćete pauke iz kuće zauvijek


Pauci, kao i većina drugih insekata, ne podnose miris mente.

Koliko god čistili i uređivali svoj dom, pauci će uvijek naći način da uđu unutra i pronađu mirno mjesto gdje će biti plesti svoju mrežu. Srećom, postoji prirodni i bezbolan način da ih se otjera od kuće.

Pauci, poput većine drugih insekata ne podnose miris mente. Poznata i kao nana, ova biljka ima jak aromatičan miris koji odgovara ljudima, ali je nepodnošljiv paucima i raznim kukcima. Sadnja mente u male tegle i strateško smještanje u kuteve u kojima će inače pronalaziti pauke zauvijek ih istjerati iz vašeg doma, pišu 24sata.

Ako niste savjet koji ima biljke u kući, dovoljno je da nakon sljedećeg usisavanja i čišćenja posprejate prostorije u domu osvježivanjem zraka s mirisom mente ili možete sami izraditi potpuno prirodni proizvod za uklanjanje pauka. Recept je prilično jednostavan, a sastojci lako dostupni.

Sastojci:

šalica i pol vode
pola šalice alkoholnog okta
20 kapi eteričnog ulja mente

Postupak:

Stavite u bocu s raspršivačem vode i alkoholnim ocatom pa dodajte eterično ulje. Mješavinu dobro protresite. Pošaljite mjesta iza ormara, sudopera, kuteva u kupaonice, odnosno sva mjesta na kojima se pojavljuju pauci.

Ova mješavina kukce neće ubiti, ali će ih držati daleko od vašeg doma. Postupak ponovite periodično kako se ne bi vratili.

Napomena:

Umjesto mente može se koristiti eterično ulje eukaliptusa. Učinak će biti jedan, ali menta ima ugodniji miris.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari