Pecnik: Kampanja je anemična, teško da se iz toga može nešto zanimljivo stvoriti

0
0
Pecnik: Kampanja je anemična, teško da se iz toga može nešto zanimljivo stvoriti


Iva Puljić Šego u Osijeku razgovarala je s novinarom Sašom Drinićem i političkim analitičarom Jaroslavom Pecnikom. Komentirali su kampanju koja prethodi lokalnim izborima.

“Kampanja je anemična, teško da iz nekih anemija možete stvoriti nešto zanimljivo”, kaže Pecnik koji smatra da se iz ovih situacija vidi da Osijek gubi svoj građanski štig koji će teško vratiti političku kampanju.

Drinić kaže kako kandidat HDZ-a sigurno ulazi u drugi krug, ali nije siguran s kim će voditi bitku u njemu. „Raspad SPD-a i sve ono što je snašlo Kušeca koji je potpuno politički neiskusan dovelo do toga da kandidat Domovinskog pokreta dođe na drugo mjesto“, govori.

Dva tjedna prije izbora favorit je poznat, no utrka za drugi krug iznimno je tijesna – ukazuje istraživanje koje je za N1 provela agencija MASMI na reprezentativnom uzorku 600 glasača Osijeka koji će sigurno ili vjerojatno izabrati lokalne izbore.

“Ostaje vidjeti hoće li zbivanja na nacionalnoj razini kad je najveća oporbena stranka u pitanju reflektiranje i ovdje”, govori dodajući da smatra da bi mašinerija SDP-a ipak mogla svog kandidata “ugurati” u drugi krug.

Pecnik kaže kako je SDP u Osijeku već dugo u krizi, ali fijasko poput toga da ne uspiju skupiti potpise za nekog kandidata još se nije dogodio. On smatra da su za SPD ovo bitni izbori, kako na lokanoj, tako i na nacionalnoj razini.

„Za drugi krug me fasciniraju brojke onih koji ostaju doma“, kaže Drinić koji smatra da je to zbog toga što izbor kandidata nije dobar.

Pečnik se osvrnuo i na jučerašnju izjavu Ivane Anušića koju smatra vrlo promišljenom i koja će ići u korist HDZ-a.

Dosadašnje rezultate istraživanja za Rijeku, Zagreb, Osijek i Split donosimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari