Oktoberfest otkazan i ove godine

0
5
Oktoberfest otkazan i ove godine


Najveće narodno slavlje na svijetu, Oktoberfest u Muenchenu, zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ove godine, priopćio je bavarski premijer Markus Soeder u ponedjeljak.

“Oktoberfest niti ove godine neće biti moguć”, rekao je bavarski premijer Markus Soeder nakon konzultacija s gradskim upravom grada Muenchena.

Soeder je i ostalim gradovima u Bavarskoj, koji organiziraju manifestacije uz uzoru na Oktoberfest, preporučio da se i ove godine suzdrže od organiziranja slave.

Gradonačelnik Muenchena Dieter Reiter rekao je kako je odluka donesena već sad jer jer “ne bi imalo smisla” čeka dalje s obzirom na opsežne pripreme koje ova manifestacija iziskuje.

“Za mene je ovo posebno teška odluka”, rekao je Reiter.

Odluka o ukidanju ovogodišnjeg Oktoberfesta donesena je zbog prevelike opasnosti od širenja zaraza u napučenim šatorima u kojima se održava Oktoberfest, usprkos očekivanjima da će do rujna najveći dio građana biti cijepljen.

Ovogodišnji Oktoberfest trebao bi se održati od 18. rujna do 3. listopada. Prijateljskih godina Oktoberfest posjetio je šest milijuna posjetitelja.

Posljednji Oktoberfest, koji je održan 2019., grad Muenchenu ostvario je prihode od 1,23 milijarde eura.

Prema ispitivanju javnog mnijenja što je objavljen dnevnik Augsburger Allgemeine, 69 posto ispitanih Bavaraca zalagalo se za to da se ove godine Oktoberfest ne održi.

N1 pratite putem aplikacije za Android | iPhone / iPad i društvenih mreža Cvrkut | Facebook | Instagram.

Oznake

Source link

Facebook Komentari