Mladić koji je u Splitu pregazio dijete i muškarca bio je pijan

0
1
Mladić koji je u Splitu pregazio dijete i muškarca bio je pijan


SPLITSKA policija izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer, 16. travnja 2021.g.,  oko 18 sati osobnim vozilom marke suzuki skrivio prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe, 73-godišnjak i dijete zadobili teške tjelesne ozljede.

“Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnji muškarac prednjim dijelom osobnog vozila udario u drugo osobno vozilo marke audi koje se kretalo ulicom Mažuranićevo šetalište, nakon čega je došlo do zanašanja i slijetanja audija izvan  jugozapadnog ruba raskrižja gdje je vozilo udarilo u dvije osobe. Utvrđeno je kako je 24-godišnjak vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju”, stoji u priopćenju.

Uz kaznenu prijavu zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu predan je pritvorskom nadzorniku.

Netom prije udario u jedan auto pa nastavio voziti

Također  kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 24-godišnjak netom prije naprijed opisane prometne nesreće skrivio i prometnu nesreću prije križanja Velebitske ulice i ulice Slobode, gdje je uslijed neprilagođene brzine 24-godišnjak udario u drugo osobno vozilo, nakon čega nastavlja sa daljnjim kretanjem ulicom Slobode, a da prethodno nije razmijenio podatke sa drugim sudionikom prometne nesreće. Naprijed opisanim postupanjem ostvario je obilježja prekršaja i to iz čl.51 i 176. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( neprilagođena brzina i napuštanje mjesta prometne nesreće bez ostavljanja podataka) radi čega će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari