Detalji tragedije na Krku, auto sletio u provaliju. Poginuli su imali 18 godina

0
0
Detalji tragedije na Krku, auto sletio u provaliju. Poginuli su imali 18 godina


U SINOĆNJOJ teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Staru Bašku na otoku Krku, prema neslužbenim informacijama Novog lista, smrtno su stradali 18-godišnjak iz Bribira i 18-godišnjak iz Kastva.

U slijetanju u provaliju duboku čak 300 metara jedina je preživjela djevojka koja je unatoč ozljedama uspjela nazvati centar 112 i pozvati pomoć.

Prema posljednjim informacijama, u nesreći je zadobila teške tjelesne ozljede, ali nije životno ugrožena.

Udarili u stijenu pa sletjeli u provaliju

Troje mladih nalazilo se u VW Polu, riječke registracije, da bi na samom ulazu u mjesto, nadomak prvih kuća, vozač izgubio kontrolu nad automobilom te najprije udario u stijenu. 

Od siline udarca automobil se odbio i potom sletio u provaliju. Uslijed prevrtanja vozač i putnici su ispali iz automobila, a vozilo se konačno zaustavilo nakon otprilike 80 metara od ceste. Djevojka je bila pri svijesti kada je pronađena te je žurno prebačena u KBC na Sušaku.

Za dvojicu mladića više nije bilo spasa i mogla se samo konstatirati smrt.

Policija objavila priopćenje

Policija je objavila priopćenje.

“U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 6. travnja, poslije 19 ati na ulazu u mjesto Stara Baška na otoku Krku smrtno su stradala dva hrvatska državljana, mladići u dobi od 18 godina.

Na mjestu prometne nesreće obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je osobno vozilo marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, prešlo na suprotnu stranu kolnika, izletjelo izvan ruba kolnika i sletjelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara. U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koja su smrtno stradala na mjestu prometne nesreće, i djevojka koja je radi pružanja liječničke pomoći prevezena u KBC Rijeka, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Utvrđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica ove prometne nesreće se nastavlja”, objavili su.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu – zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari