Kreće uređenje Trga Gaje Bulata, sanira se i bedem Priuli. Opara: ‘Mom nasljedniku bit će puno lakše nego meni!’

0
22
Kreće uređenje Trga Gaje Bulata, sanira se i bedem Priuli. Opara: 'Mom nasljedniku bit će puno lakše nego meni!'Teška mehanizacija stigla je u centar Splita jer kreće se s uređenjem Trga Gaje Bulata koji će tako postati još jedna vizualno prepoznatljiva žarišna točka u Dujinom gradu. Radove ‘teške’ nešto manje od 4 milijuna kuna izvodit će tvrtke ‘Građevno Zec’ i ‘Neir’.

– Ovaj prostor je četrdesetak godina bio zapušten, često je i mijenjao oblike pa nije bilo sustavnog oblikovanja koje je moglo poslužiti konzervatorima i projektantima za kvalitetnu rekonstrukciju. Ipak, konzervatori, arhitekti, urbanisti i drugi su pristupili na jedan afirmativan način i dobili smo rješenje koje će, vjerujem, se svidjeti građanima – kazao nam je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je stigao popratiti i službeni početak radova.

U posao uređenja pokušao je ući i njegov prethodnik Ivo Baldasar, ali je sve stalo nakon što je tadašnje rješenje naišlo na val kritika zbog nemaštovitosti i lošeg podnog rješenja pa je Opara sa svojim timom u novo rješenje, barem donekle, uzeo u obzir i kritike.

– Ovaj posao započet je u prethodnom mandatu, a ja ga nastavljam. Najvažnije je za razvoj grada poštovanje kontinuiteta. Da je bilo više pripremljenih projekata i financiranja ja bih bio puno sretniji čovjek. Moj nasljednik će biti u toj situaciji. Pripremili smo jako puno kvalitetnih projekata, mnoge smo i odradili i započeli i sljedećem gradonačelniku bit će puno lakše – rekao je Opara.
U proteklom je razdoblju urađen foaje i fasada splitskog HNK-a, a uređen je i asfaltni dio oko Trga što je samo kao posljedicu značilo nastavak radova.

– Mnogo zelenila će biti na uređenom Trgu, gradit će se i lijepa fontana koja će biti podsjetnik na ‘dobri bunar’, a bit će tu i spomenik Gaju Bulatu – vođi narodnjaka i čovjeku zasluženom za izgradnju HNK-a koji će biti u visini čovjeka i koji će nas pozdravljati skidanjem šešira – osvrnuo se splitski poteštat o svemu onomu čemu bi Splićani, ako sve budu po planu, i fizički trebali svjedočiti u svibnju ove godine.

Uz uređenje Trga Gaje Bulata za istaknuti je svakako i sanacija bedema Priuli gdje su uočeni radnici koji postavljaju skelu.Source link

Facebook Komentari