O dječaku preminulom od posljedica korone: ‘Nalazi su pokazali da mu je zahvaćeno više organa’

0
3
O dječaku preminulom od posljedica korone: 'Nalazi su pokazali da mu je zahvaćeno više organa'

Dječak (10) koji je preminuo od posljedica COVID-a primljen je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj s izraženim abdominalnim simptomima, zbog čega je prva sumnja liječnika bila da je u pitanju upala slijepog crijeva, pišu 24 sata.

– Dijete je došlo u bolnicu prošloga četvrtka, u ranim poslijepodnevnim satima, a imalo je visoku temperaturu i bolove u trbuhu – kaže nam ravnatelj Klaićeve, prof.dr. Goran Roić.

Dječak je ujedno povraćao i imao proljev. Dežurni kirurug isprva je posumnjao na takozvano akutno abdominalno zbivanje, a upravo je slijepo crijevo najčešći razlog takve kliničke slike kod djece.

No nakon što je dječak hospitaliziran na kirurgiji, nalazi koji su uskoro stigli pokazali su vrlo visoke upalne parametre, i liječnicima je odmah bilo jasno da nije riječ o lokaliziranoj upali, već o sistemskom problemu koji je zahvatio više organa.

Bili su evidentni veliki problemi s funkcioniranjem jetre i bubrega te sa zgrušavanjem krvi.

– Kod multisistemskog upalnog sindroma sve se odvija velikom brzinom, i što god da su intenzivisti poduzimali, nažalost nije davalo željene rezultate – kaže prof. dr. Goran Roić.Source link

Facebook Komentari