Potvrđene su sumnje: Osmero mladih iz Posušja i Rakitnog umrli su uslijed trovanja ugljikov monoksidom!

0
2
Potvrđene su sumnje: Osmero mladih iz Posušja i Rakitnog umrli su uslijed trovanja ugljikov monoksidom!

Trovanje ugljikovim monoksidom uzrok je smrti osmero mladih čija je smrt u novogodišnjoj noći cijelu regiju zavila u crno i ostavila neizbrisiv trag u posuškom kraju.

Vještačenjem krvi potvrđene su se sumnje, uskoro će biti gotov i nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu kojim bi se doznalo kako je došlo do ulaska plina u smrtonosnu prostoriju vikendice u Tribistovu.

Pretpostavlja se kako je za sve kriv agregat koji je bio u ostavi. S prostorijom u kojoj su bili četiri mladića i djevojke dijelio ga je prozor otvoren ‘na kipu’ kako bi prošao kabel kojim se dovela struja.

Presudno je, po svemu sudeći, bilo zaključavanje vrata nakon 4:15 sati, kada su i prestale sve komunikacije iznutra, jer je kisik ulazio u vikendicu dok se i izlazilo iz nje.
Tragedija je mogla biti i veća da u susjednu vikendicu nije otišlo još šest osoba, doznaje se, koji su slavili Novu godinu sa osmero preminulih. Sreću u nesreći imao je mladić koji je oko 3:30 sati u noći otišao iz vikendice jer ga je ujutro čekao posao. On je i dalje u stanju šoka, doznajemo iz kruga bliskog obitelji.Source link

Facebook Komentari