Četvrt stoljeća je prošlo od lansiranja Boxstera, a ovo je slavljenička izvedba

0
0
Četvrt stoljeća je prošlo od lansiranja Boxstera, a ovo je slavljenička izvedba


MOŽETE li vjerovati da je prošlo toliko godina?

Upravo tako, četvrt stoljeća prošlo je otkako je Porsche zadnji puta spustio letvicu i učinio ulazak u čarobni svijet supersportaša još pristupačnijim. Bila je 1996. godina, a model je bio Boxter serije 986. Opremljen 2.5-litrenim šestakom s 201 KS bio je pravi sportaš. Zvuka nije nedostajalo, a forma klasičnog roadstera je tada bila u modi. 

Danas je Boxster sazrio, a jedina mjesta gdje je deficitaran su volumen motor ai broj cilindara. Ništa zato, jer Boxster je sada još brži. A stigla je i slavljenička izvedba s detaljima dizajniranim po uzoru na koncept iz 1993. godine izložen na detroitskom sajmu automobila. 

Osim oznaka “Boxster25“ izvedbe vidjet ćete i posebne usisnike, ali i detalje u bakrenoj boji kao kontrastu srebrnoj vanjštini. Poklopac spremnika za gorivo je od aluminija, dok su završeci ispuha u visokom sjaju. 

Iznutra retro dizajn naglašen Bordeaux crvenom nijansom crvene boje, u nas poznatiji kao “jetra crvena“. Mjesta se našlo za detalje od brušenog aluminija, te dakako oznake izvedbe. Oprema je prvoklasna, baš kao što se to i očekuje od auta ovakvog kalibra. 

U pogledu mehanike nema novina. Baza je GTS 4.0 šest-cilindraš, pa vlasnika čeka 294 kW/400 KS. Kupac može birati između šest-stupanjskog ručnog mjenjača i automatike s dvije spojke. U standardnu ponudu ulazi PASM (Porsche Active Suspension Management), te torque vectoring sustav. 

Bit će ponuđeno ukupno 1.250 primjeraka uz početnu cijenu od 94.986 eura. Prvi primjerci u salone dolaze krajem ožujka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari