Sinjanin se polio benzinom i prijetio da će se zapaliti, šef policije ga svladao

0
2
Sinjanin se polio benzinom i prijetio da će se zapaliti, šef policije ga svladao


ŠEF sinjske policije i njegovi suradnici spriječili su u utorak u Sinju muškarca koji se na javnom mjestu polio benzinom i s upaljačem u ruci prijetio da će se zapaliti.

Policija je izvijestila da se muškarac polio zapaljivom tekućinom i uzeo upaljač, prijeteći da će se zapaliti, nakon čega su na mjesto događaja stigli vatrogasci, policajci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Nakon što je mjesto osigurano, zatražen je i dolazak pregovarača iz specijalne policije. 

“Na mjestu događaja je bio načelnik policijske postaje Sinj koji je započeo s njim razgovor kako bi ga pokušao uvjeriti da odustane od namjere da se ozlijedi. Slušao ga je i uporno razgovarao s njim kako bi situaciju koja se događala na javnom mjestu prekinuo, svakako pokušavajući izbjeći da bilo tko bude ozlijeđen”, kazala je Sanja Nazlić iz splitske policije.

Dodala je da je tijekom razgovora u jednom trenutku izgledalo vjerojatno da će muškarac upaliti upaljač i izazvati požar. Tada ga je načelnik postaje fizički svladao, a drugi policajac ga je uhvatio za ruku i oduzeo mu upaljač.

Pritom nitko nije ozlijeđen niti su nastupile “štetne posljedice”, kažu u policiji.

Slobodna Dalmacija piše kako je muškarac bio nezadovoljan što državno odvjetništvo nije procesuiralo slučaj od prije dvije godine kada mu je u noći na 21. prosinca 2019. godine u garaži u sklopu obiteljske kuće izgorio Mercedes, a nagorjela mu je i kuća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari