Petković: Trebao sam u Hajduk, ali kako da najblaže ispričam zašto nisam…

0
4
Petković: Trebao sam u Hajduk, ali kako da najblaže ispričam zašto nisam...


BRUNO PETKOVIĆ danas je legenda Dinama. U naponu snage (26), vrijedan preko 10 milijuna eura, reprezentativac Hrvatske koja je viceprvak svijeta. Napadač koji je sjajan strijelac, ali i dodavač.

Međutim, prije 14 godina bio je jedan u nizu talentiranih klinaca u Dalmaciji koji su, kako tamošnji prirodni zakoni nalažu, trebali završiti u Hajduku.

Ta sudbina bila je namijenjena i malom Brunu, 12-godišnjem napadaču Neretve iz Metkovića. Ipak, nije krenuo stopama sugrađanina Darija Srne.

U podcastu Utakmicu po utakmicu HNTV-a otkriva zašto:

“Tada mi se nije zamjerio Hajduk, nego ljudi koji su tada bili odgovorni za skautiranje i dovođenje djece iz svih krajeva, pa tako i iz Neretve, ali… Kako da najblaže ispričam tu priču.. Bili su zainteresirani za dovođenje mene, ali se trebalo ispuniti neke drugačije uvjete. Eto, rekao sam vam, ali vam nisam rekao.” 

Tako je Petković umjesto u Hajduk otišao u Dinamo: “S druge strane, Dinamo je meni i mojim roditeljima predstavio kompletan plan i program za mene pa sam se preselio u Zagreb.”

Ipak, Petkoviću ni u Dinamu nije išlo glatko. Nakon dvije godine na Maksimiru krenuo je njegov put po nižerazrednim zagrebačkim klubovima: NK Zagreb, HAŠK, Hrvatski Dragovoljac. 

Slijedilo je šest godina dokazivanja po Serie A i B, a nakon teškog sazrijevanja po Italiji, prije tri i pol godine vratio se u Dinamo te postao legenda i reprezentativac. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Facebook Komentari