Predstavljao se kao policajac: Problematičnom svećeniku umjesto kazne izrečena moralna osuda!

0
5
Predstavljao se kao policajac: Problematičnom svećeniku umjesto kazne izrečena moralna osuda!
Na Općinskom sudu u Zadru svećenik Zadarske nadbiskupije don Tomislav Vlahović danas je proglašen krivim zbog lažnog predstavljanja i zlouporabe ovlasti.
Vlahović je 5. studenog 2017. godine, kao tadašnji kapelan PU zadarske, u večernjim satima na cesti između Benkovca i Lepura zaustavio automobil u kojem su se nalazila četvorica mladića i predstavio se kao policajac. – piše Antena Zadar.
Pretekao nas je i kroz prozor izbacio policijsku palicu, ali to nije bila policijska palica prava reflektirajuća, nego je to bila ona obična što se može tako reći u dućanu kupiti. – rekao je jedan od mladića. Još više su se iznenadili kada su vidjeli da ih ne zaustavlja uniformirani policajac, nego župnik obučen u trenerku koji se odmah počeo derati i prijetiti da će ih prebiti i privesti u postaju.
Sutkinja Ana Zrilić prihvatila je navod optužnice, ali mu nije izrekla kaznenu sankciju, jer je, kako je rekla “u ovom slučaju bitna moralna osuda djela”.
Dekretom biskupa Vojnog ordinarija 31. siječnja 2018. godine razriješen je službe u Ministarstvu unutarnjih poslova i premješten u Sali, gdje unatoč zabrani zbog epidemioloških mjera, drži i tri mise dnevno.
Koronu negira, a vjernike koji nose maske javno naziva nevjernicima.Source link

Facebook Komentari