Vice Mihanović dobio 1366 glasova splitskih HDZ-ovaca! Prošao i cijeli njegov tim, Čogelja najuvjerljiviji!

0
7
Vice Mihanović dobio 1366 glasova splitskih HDZ-ovaca! Prošao i cijeli njegov tim, Čogelja najuvjerljiviji!

Sada je i službeno, Vice Mihanović novi je čelnik splitskog HDZ-a. Ravnatelj splitske Lučke uprave bio je jedini kandidat za mjesto šefa splitske organizacije s koje, nakon osam godina, odlazi Petar Škorić. Od moguće kandidature za splitskog gradonačelnika odustao je aktualni poteštat Andro Krstulović Opara pa se nagađa kako će Mihanović povesti HDZ i na lokalnim izborima.

Ipak, Mihanović ne želi prejudicirati budućnost, on živi za trenutak, a baš je njegov izbor bila jedna od važnijih odluka u HDZ-u u posljednje vrijeme jer trebalo je povezati dobrano poljuljanu ekipu u Splitu. Nakon što je dobio podršku Andreja Plenkovića, vodstvo stranke zaustavilo je svako drugo nastojanje da mu se tko suprotstavi.

Službeno je Mihanović dobio 1366 glasova. Najviše je sa Splita 3 (339) i s njegovih Mejaša (260).

Stipe Čogelja i Ivica Kusić, Vicini zamjenici, imaju po prilici sličnu biografiju. Obojica su u četvrtom životnom desetljeću, poznati su ljudi iz stranačke baze, sretno su oženjeni i imaju dvoje djece. Čogelja je pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo s ključnim projektom ‘Pomorsko je dobro’, Kusić je pročelnik Porezne uprave županije.

Domagoj Maroević aktualni je čelnik Županijske lučke uprave. Nakon što je odustao od borbe za predsjedničko mjesto, sve je palo na leđa Mihanovića.

Čogelju je zaokružilo 897 članova splitskog HDZ-a. Najveću podršku dobio je na Mejašima (210) i Splitu 3 (208). Maroević i Kusić skupili su po 862 glasa.

Andrija Čaljkušić nije izabran za potpredsjednika. Podržalo ga je 536 članova što nije bilo dovoljno za ugroziti tim Čogelja-Kusić-Maroević.Source link

Facebook Komentari