Rađa o Nadareviću: Moga je sto Izeta odglumit, ali inžinjer Duje je unikatna uloga

0
1
Rađa o Nadareviću: Moga je sto Izeta odglumit, ali inžinjer Duje je unikatna uloga


NAKON što se na Facebooku povodom smrti glumca Mustafe Nadarevića oglasio HNK Hajduk, isto je napravio i proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa.

“Umra je Inžinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo Hajduk umra je lik koji je tako dobro odigra ulogu osnivača kluba. Tu je zacementira svoju legendu u mojoj glavi. Moga je sto Izeta odglumit i ko zna šta još ali inžinjer Duje je unikatna uloga vridna zlata. Uz to san ga ima priliku upoznat. Tako dobar lik, normalan i topao da se zaljubiš u njega odma. Počivaj u miru a tvoja legenda ostaje besmrtna. Eben ti ovu godinu. Aj završi više”, napisao je Rađa.

Nadarević će u sjećanju navijačima Hajduka ostati po ulozi iz Velog mista

On je uz status na Facebooku podijelio i fotografiju sa slavnim glumcem.

Umra je Inzinjer Duje. Naravno da je umra Mustafa Nadarevic, ali svima nama koji zivimo Hajduk umra je lik koji je tako…

Posted by Dino Rađa official on Sunday, November 22, 2020

Podsjetimo, Nadarević je preminuo nakon duge i teške bolesti u 78. godini, a sportski fanovi te posebno navijači Hajduka će ga se najviše sjećati po ulozi inženjera Duje u seriji Velo misto autora Miljenka Smoje.

Nadarević je u jednoj ulozi utjelovio dva lika, braću Fabjana i Luku Kaliternu. Fabjan Kaliterna je bio jedan od osnivača Hajduka i poznati arhitekt, dok je Luka bio jedan od prvih vratara Hajduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime