Obiteljski čovjek koji je preporodio Mejaše, simbol progresa i razvoja, persona koja je stigla ujediniti splitski HDZ. Evo tko je Vice Mihanović…

0
1
Obiteljski čovjek koji je preporodio Mejaše, simbol progresa i razvoja, persona koja je stigla ujediniti splitski HDZ. Evo tko je Vice Mihanović...

Splitski HDZ okreće novu stranicu, barem ako je suditi prema izjavama Vice Mihanovića, novog šefa splitske organizacije koji nije imao težak posao – bez protukandidata i prevelikog medijskog istupanja osvojio je glasova u unutarstranačkim izborima pretposljednje nedjelje u studenom.

Nakon osam godina ‘vladavine’ Petra Škorića, Mihanović je sjeo u uzavrelu fotelju gradskog HDZ u kojoj je, više nego ikada, bilo potrebno zakopati ratne sjekire, izabrati čovjeka od povjerenja i personu koja se djelima u kotaru Mejaši probila u prvo ime lokalne zajednice.

Rođen krajem srpnja 1972. godine Split je zavolio nakon prve igre u pijesku, prvih školskih dana na Mejašima i djetinjstva u kojem je bio aktivan član radišne obitelji. Iako podrijetlom iz Žrnovnice, za Split ga vežu uspomene i najbolji trenutci nadasve uspješnog života. Kruna su njegova obitelj, supruga Anita i njegovi Lana, Fabijan i Nikola. U veljači 2018. godine došao je do obrazovnog trona, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku postao je doktor znanosti pomorskog prometa.

Susjedi ga opisuju kao obiteljskog čovjeka, uvijek spremnog pomoći. Svoje slobodne trenutke baš i posveti obitelji, od užurbanog ritma ispuše ga jutarnje trčanje. Uz odgovornu dužnost ravnatelja Lučke uprave ima i privatnu tvrtku koja se, pojednostavljeno, bavi hortikulturom.

Već sa 26 godina postao je koordinator operative u Lučkoj upravi u Splitu, prošao je sve razine u toj tvrtki. Kratko je razdoblje bio voditelj Lučkog operativnog centra, a punih deset godina vodio je sektor za komercijalno operativne poslove. Ravnatelj Lučke uprave Split postaje krajem svibnja 2016. godine kada je na toj poziciji naslijedio Milana Blaževskog.

Mnogo je toga Mihanović napravio za svoje Mejaše. Dugogodišnji predsjednik tog Kotara samo je u posljednjih nekoliko mjeseci, dok je svijet paralizirao koronavirus, napravio mnogostruko više nego brojni drugi čelnici takvih jedinica. Prometnica do Kile, saniranje Ulice Svetog Spasa i obnovljena zgrada škole Kamen-Šine pobrojano je samo u rujnu i listopadu ove posebne 2020. godine.

– Okosnica djelovanja HDZ-a u Splitu će biti na kotarima, mjesnim odborima, ljudima na terenu i lokalnom problematikom. Nećemo se u tom radu opterećivati nacionalnim temama. Ključne točke su aktivni promet i promet u mirovanju, cijene stanova i smeće, ali i druge važne stvari kojima se Split treba baviti u budućnosti – kazao je Mihanović.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se u nikad zanimljivijem političkom ringu snaći baš Vice. Jedan od prvih teških ispita nameće se već za nekoliko mjeseci, cilj je osvojiti Split na puno lakši način nego je to Andro Krstulović Opara, prije gotovo pet godina, preokretom protiv Keruma u drugom krugu.

Kako je Vice Buljan onomad preporodio Cetinsku krajinu, velika očekivanja postavljena su i pred Vicom Mihanovićem…Source link

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime