Cenzura na splitskoj Ekonomiji? Zbog peticije protiv dekanata na policiji završio bivši predsjednik Studentskog zbora!

0
5
Cenzura na splitskoj Ekonomiji? Zbog peticije protiv dekanata na policiji završio bivši predsjednik Studentskog zbora!

Ogromnu reakciju imala je priča sa splitskog Ekonomskog fakulteta. U svemu je postao sporan jedan tjedan, tjedan u kojem je planirano pisanje kolokvija na fakultetu i tjedan koji je izazvao brige i probleme zbog gustog rasporeda planiranih provjera znanja.

I dok je dekanica, prof. dr. sc. Maja Fredotović oštro odbacivala mogućnost da se kolokviji vremenski produlje te objašnjavala kako to ‘fizički ni psihički nije moguće’ studenti su u manje od 24 sata, njih više od 1200, potpisali peticiju kojom traže da se poštuje preporuka rektora splitskog Sveučilišta, Dragana Ljutića. Zbog loše epidemiološke situacije Ljutić je predložio da se studentima omogući pisanje najviše dva kolokvija u jednom tjednu.

Priča je otišla toliko daleko da je bivši predsjednik Studentskog zbora, Tomislav Milošević završio u policiji. Studenti sumnjaju kako ga je prijavila baš dekanica.
– Nije ni meni točno jasno zbog čega sam pozvan osim da su mi spominjali peticiju i razloge zašto sam je pokrenuo. Osim toga, spomenut je i moj razgovor s dekanicom od jučer ujutro gdje je nadodano da sam spominjao organizaciju prosvjeda – kazao nam je Milošević.

Prosvjed, veli, ne podržava zbog epidemiološke situacije. Jedino za što se zalaže, nastavlja nam, je rješenje na obostrano zadovoljstvo.

Osim potrage za rješenjem studenti na Ekonomskom fakultetu, nakon što se doznalo kako je Milošević završio na policiji, sada još žustrije reagiraju na odluku vodstva fakulteta. Ponovno ističu kako ne žele pisanje kolokvija online, nego tek jednake mogućnosti za sve. Jednake mogućnosti koje se tek mogu dobiti nakon što se prorijedi raspored održavanja kolokvija.Source link

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime